EYCA Sicilija - Kaja Naveršnik

Tekmovanje za najboljšega mladega kuharja Evrope - EYCA


Članek vam bo vzel 2 min

Konec novembra je na Siciliji potekalo kuharsko tekmovanje za najboljšega mladega kuharja Evrope EYCA - (EUROPEAN YOUNG CHEF AWARD) v organizaciji IGCAT - (International Institute of gastronomy, Culture, Arts & Tourism).

Kaja Naveršnik, mlada gospodinja pri Domačiji Kovačnik je na letošnjem tekmovanju na Siciliji zastopala Slovenijo. Kaja se je uvrstila na evropsko tekmovanje mladih kuharjev, med najboljših osem, maja letos z njeno gobovo juho. Prvi dan tekmovanja je Kaja skuhala tradicionalno gobovo juho, kakršno jo je naučila Kovačnikova babica Angelca. Drugi dan tekmovanja se je izkazala z gobovo juho na inovativen način.

EYCA Sicilija - Kaja Naveršnik
EYCA Sicilija - Kaja Naveršnik
EYCA Sicilija - Kaja Naveršnik
EYCA Sicilija - Kaja Naveršnik

Kuhanje je potekalo pod burnim očesom mentorja Tomi Gregorinčiča, ki se je s Kajo v zadnjih mesecih na tekmovanje pripravljal na Višji šoli za gostinstvo in turizem Maribor.

Z udeležbo na prestižnem EYCA tekmovanju je Kaja uradno postala IGCAT ambasadorka in se zavezala, da bo še naprej promovirala kulinarično dediščino Pohorja, Štajerske in Slovenije, zagovarjala trajnostno pridelavo in raznolikost hrane.

EYCA Sicilija - Kaja Naveršnik
EYCA Sicilija - Kaja Naveršnik
EYCA Sicilija - Kaja Naveršnik
EYCA Sicilija - Kaja Naveršnik

Iskrene čestitke za zastopanje Slovenije v finalu prestižnega tekmovanja EYCA in za ambasadorstvo IGCAT.