Vino in kulinarika
Ob čudovitih razgledih in dobri družbi se boste razvajali ob moštu, mlademu vinu, pečenem kostanju, ocvirkovki, haloški gibanici, kisli juhi z bučnimi žličniki, pečenicah z zabeljenim zeljem in praženim krompirjem, gobovi juhi, haloškem sendviču s tunko in ostalimi kulinaričnimi dobrotami.
Haloze
Sladke dobrote, značilne za območje Haloz, so različne vrste kuhanih štrukljev, zavitki (štrudelj), haloška gibanica (kvašeno testo, obloženo s skuto), orehova potica, sadni kruh, bider (mlečni kruh z rozinami v okroglem pekaču), špehovka (potica z ocvirki). Ocvirkovka (slana pogača z ocvirki) je tudi značilna za Haloze. Gospodinje so pekle kruh z drožmi.
Izven prazničnih dni so Haložani jedli jedi iz fižola, različne vrste žgancev, močnate jedi, nemesne juhe, kislo zelje in repo, dušeno zelje, ajdovo in proseno kašo.