Ko ponudimo dober šipon, tisti odlični, pozno v jeseni potrgan šipon, skoraj vsakdo, vešč ali nevešč pivec, navdušeno prikima. Odlično vino! Zakaj je temu tako, pa čeprav ljudje prvič v življenju poskusijo to vino, katerega ime jim gre sprva kar težko z jezika?
Šipon odlikuje prijeten sadni vonj (po zrelem ananasu), nadih zelenih mandljev, lešnikov, tudi pokošene trave in sena, morda pa koga vonj spominja celo na oljčno olje in ribico, ki plava v njem!
LOREM IPSUM
LOREM IPSUM
— Vinarji
Vinorodni griči
Donačka gora
Oktobra se končujejo trgatve, v prvih dneh novembra pa naši kraji dobesedno oživijo. Za nas je Martinovanje največji lokalni praznik, povezan s tradicijo, vinogradništvom in vinarstvom, povezan s hvaležnostjo in veseljem nad vsem, kar smo skozi leto pridelali in doživeli.
LOREUM IPSUM DOLORUM SIT EDISCIPIN ELIT
LOREUM IPSUM DOLORUM SIT EDISCIPIN ELIT
LOREM IPSUM
Buče so zelo stara kulturna rastlina in človek je v stoletjih vzgojil veliko vrst, ki se med seboj razlikujejo po obliki, barvi, velikosti in ne nazadnje tudi po okusu.
Prav golica je buča, iz katere dandanes, tako kot pred sto in več leti, pridobivamo bučno olje. Kar 2.8 kg suhega semena potrebujemo, da iztisnemo en liter dragocenega gosto tekočega olja.
Buče so zelo stara kulturna rastlina in človek je v stoletjih vzgojil veliko vrst, ki se med seboj razlikujejo po obliki, barvi, velikosti in ne nazadnje tudi po okusu.
Prav golica je buča, iz katere dandanes, tako kot pred sto in več leti, pridobivamo bučno olje. Kar 2.8 kg suhega semena potrebujemo, da iztisnemo en liter dragocenega gosto tekočega olja.